Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /customers/1/7/1/imaxys.be/httpd.www/includes/menu.inc).

Over Imaxys

Wie zijn wij?

Imaxys is de studentenvereniging voor de opleidingen informaticamanagement en multimedia, bedrijfsmanagement en communicatiemanagement aan Thomas More Mechelen. Imaxys richt zich dus specifiek tot deze opleidingen, maar iedereen mag en kan lid worden! Zelfs wie studeert op een andere campus, in een andere stad : iedereen is welkom bij Imaxys!

Onze studentenvereniging is gericht op 2 zaken: hoe wij ervoor kunnen zorgen dat uw studententijd zo onvergetelijk mogelijk wordt en dat de studieresultaten ook op peil blijven. Vanaf onze oprichting engageren we ons voor het welzijn en de belangen van de studenten aan ons hogeschooldepartement. De hogeschool voorziet immers een mooi aanbod aan studies, maar wij gaan een stap verder: student zijn betekent immers niet alleen blokken, maar ook ontspanning, feesten en sociaal contact. Imaxys organiseert fuiven, facavonden, cantussen, sportactiviteiten, filmavonden en nog veel meer activiteiten!
 

Waarom Imaxys?

Bij student zijn hoort studeren, maar ook, en zeker niet op de laatste plaats, een studentenvereniging. De kracht van een studentenvereniging zit hem in de onderlinge vriendschappen, de contacten met andere studiegenoten en de mogelijkheid om tips op te doen voor je examens en testen. Je leert er echter ook vaardigheden die je van pas zullen komen in je studies en in het latere beroepsleven.

Als eerstejaars zul je merken dat je in een studentenwereld terecht bent gekomen waar je contacten zich snel beperken tot bijvoorbeeld enkele klasgenoten of een ander select groepje. Zo ervaar je het studentenleven echter maar vanuit 1 perspectief, terwijl er zoveel meer te beleven en te zien valt! Onze opleidingen zijn immers slechts een klein onderdeel van Thomas More, en het prachtige Mechelse studentenleven. Het zou zonde zijn om je als student te beperken tot slechts een klein stukje van het geheel.

Als lid van Imaxys leer op korte tijd zeer veel mensen kennen uit verschillende studierichtingen en studiejaren, en met verschillende achtergronden. Deze contacten staan niet alleen garant voor extra gezelligheid, een veelzijdig gezelschap verbreedt ook je eigen horizon. Bovendien is het altijd handig om in contact te komen met ouderejaars die je extra tips kunnen geven over je studies. Zij hebben reeds de nodige ervaring achter de rug en kunnen je een aardig duwtje in de rug geven! Je bouwt automatisch ook een netwerk uit van contacten die je eventueel later aan een baan kunnen helpen.

Actief zijn binnen een studentenvereniging hoeft, in tegenstelling tot wat velen denken, niet ten koste te gaan van je studies. Je bepaalt immers zelf je niveau van participatie en kan dus zelf kiezen hoeveel tijd je in de studentenvereniging wenst te investeren. Een actief studentenleven en goede studieresultaten zijn dan ook prima te combineren. Zoals vele van onze leden reeds bewezen hebben kan een studentenvereniging zelfs een positieve invloed zijn op je schoolresultaten! Onze leden stimuleren elkaar en studeren in sommige gevallen bijvoorbeeld ook gezamenlijk.

Geschiedenis

Op 22 juni 2007 werd Imaxys opgericht naar het idee van Mike van den Boogaert, die vond dat Mechelen nog wel een 5de club kon gebruiken voor de nieuwe richting IMS/IMD. Zogezegd zo gedaan. Hij zocht en vond nog mensen die zijn visie hierin deelden.
Samen met Hedia Sahbi, Kurt Hendrickx richtte hij de club op. In de Panique d'O werden de statuten getekend en hiermee werd de
PaNique d'O meteen de stamkroeg van Imaxys. In 2009 opende Imaxys als eerste in Mechelen hun eigen facbar. Hiervoor wordt elke donderdagavond de PaNique d'O gebruikt. Ook onderging Imaxys zijn eerste grote groei in 2009 en werd zo de 3de grootste club van Mechelen qua schachten.
 
Op het einde van het jaar 2009-2010 stond Imaxys 2des in rij qua ontgroeningen. In 2010-2011 houdt Imaxys zich mee bezig met de heroprichting van het SK Mechelen.
 
In het najaar van 2013 kregen we te horen dat onze vertrouwde kroeg zou worden overgenomen. Gelukkig voor Imaxys bleef het café na de overname in vertrouwde handen want onze nieuwe kroegbaas zou pro-senior Gil Van Eyck worden. Na een stiller tweede semester werd ons café op de Korenmarkt dan uiteindelijk terug geopend onder de naam The Rocker. Dit werd dan ook meteen 
gevierd met een TD die de toepasselijke naam "Turn it back up TD" kreeg.
 
Na dit jaar hebben we onze even verplaats naar de student, door omstandigheden zijn we van de student naar de prof gegaan voor onze fak’s en in de planeet voor te cantussen.
 
Na het jaar “vreemd” te zijn gegaan gaan we in 2016 terug naar onze roots, terug naar het café waar alles is gestart. Op 16 oktober gaan we hier ons schild ophangen.
 
Wat er ook belangrijk is, dit jaar bestaan wij 10 jaar en dat moet gevierd worden!!
 
Ut vivat, cresceat et floreat Imaxys!